fredag 30. april 2010

Elixir

Elixir handlade om fyra pojkar som en dag hittar en flaska med något grönt material. Efter att ha druckit blir alla till typiska svenskar. De får ett sms från en okänd, som säger hur man lager drycken. De börjar producera många flaskor av den gröna drycken, och sälja de dyra. Den som köpte dricka, ble blond och smart. Da Polisen var vet att de sålde den gröna drycken, hade de att sluta sälja den. De var tvungna att ringa det nummer som de hade fått sms från. Då ringde alla telefoner i Sverige. En vecka senare var effekten bort, och allt var som vanligt igen.
Ja, jag tyckte filmen var ironisk. Jag tycker også de har lagt allt på rätta på kanten, men filmen tydligt lyfter fram sitt budskap.
Det är svårt att skriva svenska! Det är mycket lätt att blanda med Nynorsk. Jag tror också att min generation, är svårare att skriva svenska enn mine foreldre.Det är för att de såg mer på svenska TV och lyssnade på svenska radio. Men i dag sjår vi mer engelska än någonsin tidigare. Har vi förändrats svenska med engelska?

fredag 23. april 2010

Kort handlingsreferat

Historien utspiller seg i Sør-Amerika, i en liten landsby. Landsbyen er veldig fattig og alle sliter hver dag for å få mat på bordet. Vi følger en seks år gammel gutt som heter Miño. Miño er en fattig gutt som lever av å stjele kokosnøtter fra grønnsakshandlere, sammen med noen av vennene sine.

Miño er spesiell i forhold til de andre vennene hans, han er nemlig en jeger. Han er den eneste som får lov å gå i jungelen og jakte sommerfugler for faren hans. Faren hans selger sommefuglene videre til storbyen, for å tjene penger til mat.

En dag Miño er i landsbyen med vennen sin Lukas, holder en grønnsakhandler tale om hvor vondt de har det i landsbyen. Plutselig kommer tre menn ut på torget hvor grønnsakhandleren står. Og det blir helt stille på torget.

Hovedpersonen er en liten gutt som lever for å fange sommerfugler. Han er liten, nysgjerrig, tynn og veldig redd for den hvite padda.


Handlingen utspiller seg i den Sør-Amerikanske Jungelen.
Det er Objektivt fortallt. Det vil si at det ikke er en person, men en som står utenfor og forteller.

Fotelleren vet ikke alt, men vet mye, og kan plutselig hoppe inn i hodet til eks. Miño eller faren hans.